Kompozitni materijali na osnovi drveta i polimera - Rajčić, Vlatka; Čižmar, Dean (2008)
U proteklih nekoliko godina, stvaraju se novi materijali na osnovi drva i polimera – drvoplastika (Wood Plastic Composites - WPC). Drvoplastika se definira kao kompozitni materijal koji sadrži drvo (u bilo kojem obliku) i termoplastične polimere ili termostabilne polimere. U radu se prikazuje povijesni pregled uporabe drvoplastike, struktura i način proizvodnje, tipični elementi od kompozitnih materijala, fizikalna i mehanička svojstva, te prednosti i mane ovog materijala
Bibliografija: 12 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Kompoziti -- Karakteristike; Kompoziti -- Primjena -- Građevinske konstrukcije