Energijska iskaznica zgrade u funkciji smanjenja potrošnje energije - Talajić, Jure; Pašagić, Vladimir (2008)
Primjenom europske Direktive o energijskim svojstvima zgrada (2002/91/EC), u Hrvatskoj će biti smanjena potrošnja energije. U radu se analizira pristup država Europske unije u certificiranju energijskih značajki zgrade. Predlažu se nužni uvijeti i kriteriji koje bi trebalo primijeniti u Hrvatskoj pri uspostavi sustava certificiranja, odnosno realizacije energijskih iskaznica zgrada temeljem rezultata termografskih mjerenja i spoznaja stečenih energijskim pregledom zgrada
Bibliografija: 13 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Zgrade -- Energetski pregled -- Tehnički propisi; Termografija -- Primjena -- Grijanje zgrada