Stare crkve u zapadnom dijelu šibenske biskupije - Regan, Krešimir (Array, 2008)
U prošlom smo napisu govorili o ostatcima sakralnih građevina na području Šibenika i istočno od njega. Iako se činilo da se radi o prostoru nedovoljno naseljenom u rimskom razdoblju, pronađeno je mnogo sta- rokršćanskih crkava, obično vezanih za rimske vile rustike koje su bile temelj poljoprivrednih gospodarsta- va tijekom Rimskoga Carstva