Svojstva samosuzbijajućeg betona s velikim udjelom letećeg pepela - Skazlić, Marijan; Rosković, Ružica; Banjad Pečur, Ivana (2008)
Opisuje se samozbijajući beton kao nova vrsta betona koja ne zahtijeva zbijanje pri ugradnji. U radu su prikazana eksperimentalna ispitivanja svojstava samozbijajućeg betona s dodatkom letećeg pepela (30- 50 % mase cementa). Utvrđeno je da povećanje količine letećeg pepela utječe na poboljšanje svojstava trajnosti i na smanjenje tlačne čvrstoće. Analizom rezultata pokazano je da, u slučaju istog vodovezivnog omjera, samozbijajući beton ima bolja svojstva trajnosti od običnog betona
Bibliografija: 25 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Beton -- Karakteristike -- Ispitivanje