Proračun na poprečne sile greada od betona velikih čvrstoća ojačanih vlaknima - Tomičić, Ivan, inženjer građevinarstva (Array, 2008)
U radu se navode prednosti primjene betona velike čvrstoće, ojačanog čeličnim vlaknima, za poboljšanje nosivosti, trajnosti i uporabivosti tradicijski armiranih i prednapetih konstrukcija. Prikazani su eksperimentalno i teorijski dobiveni izrazi za proračun greda naprezanih poprečnim silama. Obuhvaćeni su svi relevantni parametri i doprinos uklinjavanja zrna agregata te djelotvornost vlakana. Predlaže se primjena ovoga betona za građenje nosivih i trajno uporabivih konstrukcija