Međulaboratorijsko ispitivanje granulometrijskog sastava kamenog agregata - Sekulić, Dalibor (Array, 2008)
Prikazani su rezultati međulaboratorijskog ispitivanja granulometrijskog sastava kamenog materijala frakcije 0 – 4 mm obrađeni metodom analize varijance (ANOVA). Eksperiment je planiran trofaktorskim stupnjevitim modelom. Procijenjene su varijance ponovljivosti i obnovljivosti te prijelazne varijance među nizovima rezultata dobivenih u različitim uvjetima obnovljivosti. Iskazivanje prijelazne varijance važno je radi određivanja utjecaja heterogenosti agregata na svakoj razini ispitivanja