Zaštita građevnih jama zidom od mlaznog betona i štapnih sidara - Perić, Ljupko (Array, 2008)
Opisane su i uspoređene prednosti i nedostaci klasičnih tipova zaštite građevnih jama. Detaljnije je prikazana zaštita građevnih jama zidom od mlaznog betona i štapnih sidara. Navedeni su bitni koraci potrebni za provođenje dokaza unutarnje i vanjske stabilnosti ove vrste geotehničkih građevina. Usporednim proračunom naprezanja i deformacija dokazano je da mjerodavna klizna ploha čitavoga nosivog sklopa leži izvan monolita formiranoga na načelu armiranog tla (terain-armé)