Narodno kazalište Dubrovnik : 1944-1954, proslava osnivanja kazališne grupe okružnog NOO-a (1954)
Okvir plakata čini stilizirani prikaz kazališnog zastora. Unutar toga okvira prikazani su simboli kazališta kao što su maska i lira, simboli narodnooslobodilačke borbe puška i zvijezda petokraka te simbol mira maslinova grančica