Analiza značenja obrta i slobodnih zanimanja u razvoju drvne struke - Motik, Darko (Array, 2008)
Sažetak: U radu su prikazani struktura prihoda i zaposlenosti obrta i slobodnih zanimanja u djelatnostima prerada drva i proizvoda od drva (DD20) te proizvodnja namještaja (DN36) za Republiku Hrvatsku. Prikazani podaci obuhvaćaju razdoblje od godine 2002. do 2006, i to za svaku županiju posebno, kao i za cijelu državu. Ukupni rezultati stavljeni su u omjer s prihodima poduzeća tih industrijskih grana. Također su prikazani i trendovi u broju registriranih poduzeća te obrta i slobodnih zanimanja. Rezultati istraživanja pokazuju da je posljednje godine došlo do znatnog smanjenja prihoda obrta i slobodnih zanimanja u promatranim industrijskim granama. Zamjetan je i trend smanjenja ukupnog broja obrtnika koji se bave proizvodnjom proizvoda od drva i namještaja u posljednjoj istraživanoj godini. Unatoč tome, ukupne vrijednosti prihoda i zaposlenosti u preradi drva i proizvodnji namještaja imaju sve veće vrijednosti tijekom promatranih godina.