Procesna analiza i metrika složenih organizacijskih procesa - Bošković, Dražen (Array, 2008)
Prikazan je model procesne analize i procesne metrike složenih organizacijskih procesa upravljanja građevnom ugovornom dokumentacijom. Model je primijenjen na četiri ispitna uzorka naručitelja javnih radova. Kvalitativni podaci prikupljeni anketiranjem pretvoreni su u kvantitativne modificiranom Likertovom skalom. Pokazano je da je organizacijska sposobnost na temeljnoj razini, s nedostatnom integriranosti i optimiziranosti procesa, bez naznaka konzistentne