Statistička i dinamička analiza prostorne lančanice - Travaš, Vanja; Kožar, Ivica (2008)
Prikazana je statička i dinamička analiza ravninskih i prostornih visećih kabela. U praksi postoje konstrukcijski elementi mehaničko ponašanje kojih se može opisati idealiziranim matematičkim modelom ovješenoga elastičnog kabela. Primjer za to su vlačno opterećeni kabeli visećih i ovješenih mostova. Razumijevanje njihova ponašanja bitno je za analizu stabilnosti ovješenih konstrukcija. U radu je primijenjen sustav nelinearnih jednadžbi za određivanje inicijalnog oblika kabela
Bibliografija: 7 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammefassung
Keywords: Mostovne konstrukcije -- Dinamički parametri -- Numerički modeli