Mjere uštede toplinske energije u zgradama - Zagorec, Mijo (Array, 2008)
Obrazložena je važnost uštede toplinske energije, općenito potrebne za sve, a naročito za grijanje prostorija i vode u zgradama. U tu svrhu definirani su temeljni pojmovi iz područja energetike, upozoreno je na sve veću potrošnju toplinske energije u zgradama, prikazane su i obrazložene mjere uštede toplinske energije u zgradama. Posebno je istaknuta činjenica da je u nas uporaba sunčane energije i energije vjetra, kao najznačajnijih izvora obnovljive energije, još uvijek premala