Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na bazi aktivnog mulja - Kardum, Mladen, inženjer građevinarstva (Array, 2008)
Na primjeru izbora uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na osnovi aktivnog mulja za naselja Bokšić i Šaptinovci u općini Đurđenovac, analizirane su prednosti i mane malih uređaja za pročišćavanje. Utvrđeno je da su za udaljena i manja naselja od 500 do 2000 ES pogodniji uređaji na osnovi aktivnog mulja, zbog boljeg pročišćavanje, što je važno ako se radi o vodozaštitnim područjima. Opisani su dijelovi i rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na bazi aktivnog mulja