Utjecaj tipa cementa i agregata na požarnu otpornost mikrobetona - Netinger Grubeša, Ivanka (Array, 2008)
Utjecaj tipa cementa i agregata na požarnu otpornost mikrobetona UDK 666.94.002.2:699.81(Pregledni rad, primljeno 15.7.2008.) U radu je prikazana mogućnost poboljšanja požarne otpornosti betona odabirom tipa cementa i agregata koji su manje podložni djelovanju visokih temperatura. U tu svrhu provedena su prethodna ispitivanja utjecaja visokih temperatura na dva različita tipa cementa. Uspoređena su mehanička svojstva preostala nakon požara (tlačna i vlačna čvrstoća) mikrobetona sa zgurama domaćeg područja i drobljenom opekom/crijepom kao agregatom sa istim svojstvima mikrobetona sa riječnim agregatom