Obrazovanje i nejednakost dohotka u Turskoj : je li školovanje važno? - Duman, Anil (Array, 2008)
U radu se istražuje veza između obrazovnih varijabli i nejednakosti dohotka u Turskoj. Autorica najprije procjenjuje utjecaj stupnja obrazovanja, zatim analizira nejednakost obrazovanja i, konačno, osvrće se na potrošnju za obrazovanje u javnome i privatnom sektoru. Pritom tvrdi da zbog ograničene javne potrošnje za osnovno i srednjošk olsko obrazovanje i rastuće privatne potrošnje jaz između socio-ekonomskih grupa ne može biti znatnije smanjen