Preraspodjela dohotka u Hrvatskoj : uloga izravnih poreza i socijalnih transera - Urban, Ivica (Array, 2008)
Rad govori o metodologiji i preliminarnim rezultatima istraživanja o redistributivnim učincima doprinosa za socijalno osiguranje, poreza na dohodak, javnih mirovina te novčanih socijalnih naknada u Hrvatskoj. Analizira se tranzicija od dohotka prije poreza i transfera ka dohotku nakon poreza i naknada kako bi se otkrilo koji instrumenti najviše pridonose smanjenju nejednakosti. Hrvatski sustav izravnih poreza, mirovina i socijalnih naknada čini se izrazito redistributivnim, u čemu najveću zaslugu imaju mirovine, a zatim doprinosi i porez na dohodak