Expression of Aspergillus oryzae tannase in Pichia pastoris and its application in the synthesis of propyl gallate in organic solvent - Yu, Xiao-Wei (Array, 2008)
Sažetak: Esteri galne kiseline, poput propil galata, antioksidansa koji se često koristi kao prehrambeni aditiv, mogu se biološki sintetizirati pomocu tanaze u organskom otapalu. Postignuta je uspješna intracelularna ekspresija tanaze iz plijesni Aspergillus oryzae u kvascu Pichia pastoris pod kontrolom promotora AOX1, kao i prinos rekombinantne tanaze od 960 U/L ili 64 U/g suhe tvari. Rekombinantni soj P. pastoris upotrijebljen je za sintezu propil galata u organskom otapalu, pri čemu je postignut prinos propil galata od 53 %