Hrvatsko nazivlje u analitičkoj kemiji - Kaštelan-Macan, Marija (Array, 2008)
U radu je prikazan povijesni razvoj prirodoslovnoga nazivlja s naglaskom na nazivlje u analitičkoj kemiji te današnje stanje i nastojanja da se to nazivlje ujednači i normira u skladu s hrvatskom jezičnom normom. Konačni cilj znanstvenoga projekta Hrvatsko nazivlje u analitičkoj kemiji, koji Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podupire unutar znanstvenoga programa Hrvatska standardnojezična leksikologija i leksikografija jest izraditi cjeloviti enciklopedijski rječnik hrvatskoga analitičkoga nazivlja