Analiza novčane potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa hrvatskim znanstvenim časopisima - Macan, Bojan (Array, 2008)
Uspoređeni su podaci o novčanoj potpori izdavanju hrvatskih znanstvenih i znanstveno-stručnih časopisa te časopisa namijenjenih promicanju znanosti koju osigurava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH (MZOŠ) prema znanstvenom području koje časopisi pokrivaju. Detaljnije su analizirani časopisi iz područja prirodnih znanosti u odnosu na broj objavljenih znanstvenih radova, broj objavljenih brojeva časopisa, kao i postojanje mrežnih stranica časopisa. Poseban osvrt dan je časopisima koji su zastupljeni u jednoj od dvije promatrane baze podataka Thomson Scientifica (Current Contents i Web of Science), kao i časopisima koji nude cjeloviti tekst objavljenih radova u otvorenom pristupu putem vlastitih mrežnih stranica ili Portala znanstvenih časopisa RH - Hrčak