Hrvatska kemija u XX. stoljeću : IV. : Hrvatski kemijski časopisi - Trinajstić, Nenad; Paušek-Baždar, Snježana; Raos, Nenad; Škare, Danko (2008)
Prikazan je početak i razvoj glavnih hrvatskih kemijskih časopisa koji su refererirani i u brojnim međunarodnim bazama podataka. To su: "Croatica Chemica Acta", koji izdaje Hrvatsko kemijsko društvo, te "Kemija u industriji" i "Chemical and Biochemical Engineering Quartely", koje izdaje Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa. Spomenuta je važna uloga koju je imao časopis kratkoga vijeka: "Revue Chimique" u razvoju hrvatske kemijske publicistike. Navedeni su svi urednici tih časopisa, a u slučaju glavnoga hrvatskoga kemijskoga časopisa: "Croatica Chemica Acta" i nazivi koje je nosio od svojega početka 1927. Također su spomenuti i časopisi: "Priroda" i "Prirodoslovlje".
Nastavak iz br. 11/12 (2012.)
Bibliografija: 75 jed.
Summary
Keywords: Hrvatski kemijski časopisi -- Croatica Chemica Acta -- Kemija u industriji (časopis) -- Chemical and Biochemical Engineering Quartely -- Prirodoslovlje (časopis) -- Priroda