Mikrostruktura toplinski nagrižene aluminij oksidne keramike - Ćurković, Lidija (Array, 2008)
U radu je opisan postupak pripreme aluminij-oksidne (Al2O3) keramike visoko čiste, oblikovane hladnim izostatičkim prešanjem. Mikrostruktura pripravljene keramike analizirana je optičkim mikroskopom (OM), pretražnim elektronskim mikroskopom (SEM) te mikroskopom atomskih sila (AFM). Na poliranom uzorku određen je udjel pora, a nakon toplinskog nagrizanja određena je veličina zrna. Prosječni promjer zrna određen je metodom kruga, metodom crte te analizom slike