A high-magnification EBSD mapping analysis of Fe-Si-B powder particles - Godec, Matjaž (Array, 2008)
Amorfni Fe-Si-B magnetni prahovi su bili proizvedeni vodenom atomizacijom. Za vrijeme procesa žarenja čestice praha dobiju nanokristaliničnu strukturu. Žarenje iznad 700 °C prouzroči nastanak feritne i boridne faze. U ovom članku je prikazana EBSD analiza područja kod velikog uvećanja prašnih čestica u kombinaciji s FESEM. Istaknuti su problemi pripreme čestica praha za EBSD analizu kao i problem pomicanja uzorka tokom EBSD analize.