Determination of flow stress by the hydraulic bulge test - Slota, Ján (Array, 2008)
U oblikovanju trake mehanička svojstva trake (dijagram, naprezanje tečenjem) značajno utječu na tečenje i kakvoću proizvoda. Točno određivanje odnosa naprezanje-istezanje je važno u procesu simulacije metodom konačnih elemenata. Na pokusu dobivenim dubokim izvlačenjem analiziralo se i teoretski i eksperimentalno, po debljini trake i polukugli. Precizno određivanje po debljini trake je važno za odnos naprezanje-istezanje. Raspravljeno je rabljenje hidrauličkog pokusa dubokog izvlačenja za procjenu naprezanja tečenja za dvoosno stanje naprezanje-istezanje.