Contribution to evaluation of mechanical properties during impact loading - Buršak, Marian; Mamuzić, Ilija, inženjer metalurgije; Michel', Jan (2008)
Članak analizira utjecaj brzine udara do 120 ms-1 s stalnom energijom na relativno sabijanje visokočvrstih nelegiranih čelika, Cu i Zn, i procjena rabljene energije pri ispitivanju žilavosti pri brzini udara 80 ms-1. Na temelju realiziranih eksperimenata predmjevane su relacije utjecaja brzine deformacije od 10-3 do 2.5.103 s-1 na mehanička svojstva visokočvrstih nelegiranih čelika s granicom razvlačenja 210 do 450 MPa i mikrolegiranih čelika sa 300 do 600 MPa.
Bibliografija: 10 jed
Sažetak
Keywords: Čelik -- Deformacijska svojstva