Industrial enterprises bankruptcy forecasting - Dvořáček, Jaroslav (Array, 2008)
Ovaj se članak bavi problemima bankrota. Usmjeren je prošlim i nedavnim situacijama u Republici Češkoj. Naveden je kratki program inozemnih autora koji su bili uključeni u istraživana u ovom području. Opisana je cirkulacija kapitala uključujući faktore smetnje koji remetecirkuliranje kapitala čime se ometa ekonomsko funkcioniranje korporativnih biznisa, što može dovesti do njihova konačnog gašenja. Navedena je grupa pokazatelja koja se odnosi na cirkuliranje kapitala i koja je vezana uz provođenje statističkog procesa - analize razlika - koji povezuju vjerojatnost povezanosti korporativnog poslovanja s ovim pokazateljima.