Effect of second phase particles topology on the onset temperature of abnormal grain growth in Fe - 3%Si steels - Stoyka, V. (Array, 2008)
Istraživani su odnosi između režima dinamičkog žarenja, stanja sustava sekundarnih čestica i početne temperature abnormalnog rasta zrna. Analizirane su dvije različite vrste Fe-3%Si zrnato usmjerenih čelika, nakon prve i druge faze hladnog valjanja. Čestice druge faze ostaju nepromijenjene kod prve vrste čelika tijekom toplinske obrade. Obrnuto, uočena je povećana gustoća u drugoj fazi nakon žarenja kod druge vrste ispitanih materijala. Prikazano je da početak abnormalnog rasta zrna uvelike ovisi i o opsegu čestica druge faze i o temperaturi žarenja. Ova analiza istražuje teksturu i magnetska svojstva ispitanih uzoraka.