Algorithm for prevention of molten steel sticking onto mold in continous casting process - Blažević, Dalibor; Ikonić, Milan; Mikac, Tonči (2008)
U procesu kontinuiranog lijevanja čelika, značajne uštede - u smislu smanjenja škarta, uštede vremena i novca - mogu se postići razvojem odgovarajućeg algoritma za prevenciju lijepljenja metala za stjenke izljevne posude. Logika algoritma treba biti jednostavna i praktična kako bi bila moguća njegova fizička implementacija uz pomoć računalnog sistema i termo senzora. To navodi na zaključak da ovakav matematički model, kao i sistem za automatsko prikupljanje podataka mogu biti implementirani u vidu aplikativnog softvera. Bez obzira na jednostavnost, algoritam mora točno opisivati pojave u rastaljenom čeliku.
Bibliografija: 7 jed
Sažetak
Keywords: Čelik -- Kontinuirano lijevanje; Lijevanje čelika -- Algoritmi