Strength of anisotropic nickel-mesh composite materials - Rudnitsky, Nikolay Petrovich (Array, 2008)
Istraživane su karakteristike čvrstoće dvoslojnih filtrirajućih kompozirtnih materijala na temelju nikljovih mreža s pokrićem u ovisnosti od kuta rezanja. Dokazano je, da anzotropija karakteristike čvrstoće je najbliža fenomenološkom kriteriju čvrstoće po Ashkenazy-u u obliku polinoma četvrtog stupnja koji opisuje krivulja granice razvlačenja u ovisnosti kuta rezanja mreže.