Influence of cyclic heat stress on the properties of plasma-sprayed ceramic coatings - Bačova, V. (Array, 2008)
Rad analizira današnje znanje o rasprskavanju kao optimalnoj tehnologiji za stvaranje površine supstrata. Istovremeno, istraživanje podupire procjenu osobine prskane površine s obzirom na adheziju naknadnih premaza. Štoviše, istraživanje se bavi stvaranjem i svojstvima keramičkih oksidnih premaza naročito korištenih u uvjetima termocikličkog opterećenja. U kompjuterskim grafovima elaborata dana je analiza strukturalnih promjena i širenja pukotina u procesu termalnog opterećenja na premaze koji se baziraju na Al2O3 i ZrSiO4 što pokazuje prikladnost ispitanih premaza za uvjete stvarnog opterećenja