Buckling analysis of a laminate plate - Kormanikova, E. (Array, 2008)
Rad se bavi modeliranjem laminatnih ploča i analizom njihove deformacije. Da bi se predvidio početak deformacije za ploče u ravnini moraju se uključiti izlazne sile. Analiza deformacije izvršena je pomoću metode konačnih elemenata u programu COSMOS/M. Za pravokutnu laminatnu ploču koja se sastoji od 4 sloja sa simetričnim i antisimetričnim nizom slaganja laminate [30/-30]s, [45/-45]s, [90/-90]s i rezultati analize deformacije za simetrične laminate