Technological indicators of operation of the rotating-hearth furnace in conditions of discontinued production - Crnko, Josip (Array, 2008)
Kvalitetno zagrijavanje čeličnog uloška u kružnoj peći zbog njegove prerade u bešavne cijevi zahtijeva kontinuirani rad pilger valjaonice. Promjene vremenskog perioda ulaganja dovodi do narušavanja tehnološkog procesa zagrijavanja uloška. Porast vremena zadržavanja uloška u peći dovodi do porasta njegove temperature iznad neke granicne vrijednosti, a ovo pak dovodi do porasta kolićine formirane ogorine na površini uloška. Konačni rezultat je gubitak metala, pregrijavanje uloška uz povećanu potrošnju goriva i smanjenje proizvodnosti peći