The charpy fracturing process in ductile range - Vodopivec, Franc (Array, 2008)
Proces Charpy prijeloma u duktilnom području. Izražen je proces Charpy prijeloma u duktilnom području. Određene su ovisnosti sila-savijanja i sila-vrijeme te potrošnja energije za različite faze prijeloma, npr. plastično savijanje i propagacija pukotine. Ispitna je mikromorfologija površine prijeloma i određen je redosljed mehanizama dekohezije. Izračunata je promjena temperature prijeloma glede adiabatske pretvorbe deformacijske energije u toplinu