New technology for the production of magnesium strips and sheets - Kawalla, Rudolf (Array, 2008)
Nova tehnologija proizvodnje magnezijevih traka, utemeljena na dvostrukom valjanju-lijevanju, kao i valjanje trake razvijeno je u Freibergu, u Njemačkoj. Ovom ekonomičnom metodom moguće je proizvoditi magnezijeve trake za duboko izvlačenje, s dobrim plastičnim svojstvima, uz relativno nisku cijenu, za automobilsku i elektroničku industriju. I svitak i pojedinačne trake proizvedene su i valjane do debljine stijenke 1 mm (0,5 mm). U radu se prikazuje tehnologija novog postupka i svojstva dvostrukog valjanog-lijevanog materijala i završnih traka.