Use of X-ray radiography in finding defects in metal-matrix composite casts - Gawdzinska, Katarzyna; Grabian, Janusz; Przetakiewicz, W. (2008)
Cilj članka je utvrđivanje u kojoj razini primjenjiva je radiografija x-zrakama u pronalaženju grešaka lijevanih ompozita metalne matrice. Ovi materijali imaju različite greške glede njihovog specifičnog sastava. Posebice kada se motre kompoziti dobiveni ljevanjem. Skrb utvrditistupanj utjecaja fenomena elektromagnetne difuzije na granice matrica-ojačane faze, daje se kao rezultat ove analize u članku
Bibliografija: 7 jed
Sažetak
Keywords: Metalni kompoziti -- Oštećenja