Single incision laparoscopic surgery (SILS) cholecystectomy : where are we? - Filipović-Čugura, Jakša (Array, 2008)
Laparoskopska kolecistektomija je zlatni standard kod odstranjenja žučnog mjehura. Tendencija smanjivanja kirurške traume potiče primjenu novih pristupa u laparoskopskoj kirurgiji. Laparoskopska kolecistektomija kroz jedan rez je prvi puta primijenjena prije 10 godina, no tek je nedavno tehnološki napredak omogućio njeno prihvaćanje