First case of single incision laparoscopic surgery for totally extraperitoneal inguinal hernia repair - Filipović-Čugura, Jakša (Array, 2008)
Laparoskopski pristup plastici ingvinalne hernije je indiciran za rekurentne i obostrane hernije te kao bolesnikov izbor kod jednostranih primarnih hernija. Potpuno ekstraperitonejski pristup (totally extraperitoneal, TEP) je pokazao neke prednosti u odnosu na transabdominalni predperitonejski pristup (transabdominal preperitoneal, TAPP), ali se smatra tehnički zahtjevnijim