Stilski izrazi u arhitekturi džamije 20. stoljeća = Stylistic expressions in the 20th century mosque architecture - Jahić, Edin (Array, 2008)
U radu se iznose problemi i odlike izrastanja arhitekture suvremene džamije u svijetu od 50-ih godina prošloga stoljeća. Kao rezultat specifičnih političkih, kulturnih i ekonomskih prilika s kraja 19. i početka 20. stoljeća javljaju se različita stajališta o stilskim izrazima novih džamija. Na temelju analize karakterističnih suvremenih ostvarenja iznesen je kritički sud u kojem se, između dva krajnja shvaćanja, tradicionalnoga i modernoga, uočavaju četiri glavna stilska pravca u sljedećem slijedu: vernakularna gradnja - historicizmi - regionalizam kao moderni pristup kreaciji - modernistički izraz