Stilsko rješenje izvedbenih projekata Karla Roesnera za katedralu u Đakovu iz 1865. i 1867. godine - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (Array, 2008)
Članak govori o projektima arhitekta Karla Rösnera za đakovačku katedralu iz 1865. i 1867. po kojima je započela izvedba ove građevine. Glavni stilski uzor našao je Rösner u romaničkom graditeljstvu Lombardije iako se primjećuje utjecaj i njemačke romanike (ponajprije katedrale u Speyeru) te suvremene arhitekture (altlerchenfeldska crkva u Beču)