Assessment of earthquake architecture as a link between architecture and earthquake engineering - Slak, Tomaž (Array, 2008)
Ovaj se članak bavi procjenom tzv. seizmičke arhitekture u smislu preklapajućih zahtjeva modernoga seizmičkog inženjerstva i moderne arhitekture, koja može koristiti konstruktivnu logiku kao arhitektonski izraz. Tzv. seizmička arhitektura pojavila se kao rezultat posebnog pristupa arhitektonskom projektiranju koji nalazi inspiraciju u seizmičkom inženjerstvu i gdje su elementi mjera seizmičkoinženjerske tehnologije oblikovani kao specijalni elementi arhitektonskog izraza