Preobrazba bastionskih utvrđenja grada Osijeka - Krajnik, Damir (Array, 2008)
Analizom procesa preobrazbe bastionskih utvrđenja u gradu Osijeku i određivanjem urbanističkih obilježja prostora na njihovu mjestu početkom 21. stoljeća pokazano je u članku da taj prostor ima urbanistièka obilježja sukladna urbanističkim obilježjima prostora iste geneze u europskim gradovima, kao što su Bremen, Frankfurt, Graz, Hamburg ili Kopenhagen, što ukazuje na sličnost gradograditeljskih procesa u hrvatskim i europskim gradovima