Područje staroga "Hajdukova" igrališta u Splitu : povijesno-prostorni razvitak - Piplović, Stanko (Array, 2008)
Područje staroga „Hajdukova” igrališta u Splitu i njegovo produženje prema Marjanu jedini je slobodan prostor u užem središtu grada. Kako sve više raste potreba za novim, posebno javnim sadržajima, priprema se upravno-planerski postupak za njegovu prenamjenu. Budući da se nalazi na granici s pučkim naseljem Veli Varoš, a omeđen je i kvalitetnim recentnim građevinama, istražene su njegove promjene i funkcije tijekom prošlosti te današnja obilježja kao važan element u budućoj prostornoj koncepciji