Potpisani projekti i realizacije Vladimira Šterka u Zagrebu od 1923. do 1941. - Kahle, Darko (Array, 2008)
U članku je katalogizirano i analizirano 40 projekata i realizacija od 1923. do 1941. koje je arhitekt Vladimir Šterk potpisao na području tadašnjega Zagreba. Iz analize proizlazi jasnoća u slaganju tlocrta, spretnost u primjeni različitih konstruktivnih sklopova i neprestana mijena u oblikovanju − od uklapanja klasičnih elemenata u očišćenu plohu pročelja preko umetanja tekstura u plohe kubičnog tijela do prekidanja kubičnog tijela klasičnim oblicima