The key for identification of Gobiidae (Pisces: Perciformes) in the Adriatic Sea - Kovačić, Marcelo (Array, 2008)
Ovaj ključ uključuje 46 vrsta glavoča do sada zabilježenih u Jadranu. Za ključ je uzeta standardna forma dihotomskog ključa sa zagradama. Novi karakteri u ključu (kao osnova druge leđne peraje bez ljusaka, barem uz prve tri šipćice; manje od 4 suborbitalna transverzna reda s 4 ili više papila; suborbitalni red b naprijed ne dolazi pod suborbitalni red a; anteriorno dorsalni red g dolazi do anteriornog reda o) zasnovani su na podacima s pregledanog materijala, izvornih opisa vrsta, kratkih opisa u preglednim djelima i objavljenim morfološkim radovima. Ovaj ključ trebao bi omogućiti određivanje odraslih jedinki oba spola, kao i kasnih nezrelih primjeraka