Den Satz von Thales verallgemeinern - aber wie? - Weiss, Gunter (Array, 2008)
Klasičan Talesov teorem moguce je poopćiti - ovisno o interpretaciji - na nekoliko elementarnih i apstraktnih načina. U ovom se radu pokušava, ne zahtijevajući potpunost, klasificirati te generalizacije. Svojom strukturom rad je prilagođen obrazovnim svrhama s naglasakom na matematičkom istraživanju. Uz više ili manje poznate činjenice, predstavljamo nove uvide i pristupe jednom od najznačajnijih teorema geometrije