Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis : Croatian Crohn's and Ulcerative Colitus Association (HUCUK, 2008)
Mrežne stranice udruge koja se bavi podizanjem kvalitete života oboljelih, promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih i drugih interesa osoba oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa