A two-sector growth model with endogenous human capital and amenities - Zhang, Wei-Bin (Array, 2008)
Rad razmatra pitanja vezana uz urbanizaciju s migracijom radne snage. Glavna odstupanja od tradicionalnih pristupa dinamici ekonomskih struktura su što se u radu koristi alternativni pristup ponašanju potrošača te što se uvodi akumulacija ljudskog kapitala putem učenja stečenog djelovanjem. Model opisuje dinamičko međudjelovanje između poljoprivredne i industrijske proizvodnje, ruralne i urbane mogućnosti, distribuciju faktora proizvodnje i preferencija kao i akumulaciju endogenog kapitala i ljudskih resursa. Pokazujemo kako dinamički sustav može imati ili jedno, ili više ravnotežnih stanja, ovisno o povratku na skalu u dva sektora. Također smo ispitali učinke promjena pojedinih parametara modela