Josef Graf Jellacic - Höfelich, Johann (L. T. Neumann, 1849)
Muškarac srednjih godina portretiran je stojeći, glave okrenute udesno, a tijela ulijevo. Desnu ruku položio je na bok, a lijevom se oslanja na sablju. U laganom je raskoraku. Na modroj vojnoj odori ugarskog konjaničkog generala zataknuto je mnoštvo ordenja i odlikovanja.