Metell Ožegović - Müller, Leopold Carl (1849)
Muškarac srednjih godina portretiran je stojeći, do koljena, okrenut u desni poluprofil. Lijevom rukom se oslanja na sablju, a desnom se drži za pojas. Preko uniforme je prebačen raskošan svijetli ornamentirani kaput. Na licu se ističu brkovi i kozja bradica.