Sistematizacija proizvodnje šupljikavih proizvoda - Čatić, Igor (Array, 2008)
Sažetak: Po svom obujmu šupljikave tvorevine čine najrasprostranjeniju skupinu polimernih tvorevina jer njihova gustoća može biti od 1,2 do 20 % kompaktnoga proizvoda. Tijekom sistematizacije postupaka proizvodnje ili izradbe pjenastih proizvoda u sklopu tehnologijskog projekta Injekcijsko prešanje polimera i ostalih materijala pokazalo se nužnim proizvode s ćelijama podijeliti u dvije temeljne skupine: pjenaste tvorevine i tvorevine s jednom šupljinom. Razrađena sistematizacija bit će popraćena navođenjem glavnih materijala i proizvodnih postupaka, a preuzeta je u izvorima