Eimeria infection (Coccidia: Eimeriidae) in sheep of different age groups in Sanadaj city, Iran - Yakhchali, Mohammad (Array, 2008)
Promatrana je prevalencija invazije parazitima roda Eimeria u 240 ovaca u zapadnom dijelu Irana u razdoblju od 2003. do 2004. Prevalencija kokcidioze iznosila je 19,2%. Ustanovljene su tri patogene vrste, E. ahsata (10%), E. ovinoidalis (31%) and E. ovina (10%), i tri nepatogene vrste E. faurei (29%), E. parva (10%) and E. intricata (10%). U svih 19,2% pozitivnih ovaca ustanovljena je mješovita invazija s najmanje tri vrste. Učestalost i jačina invazije bila je u korelaciji s dobi ovaca. Spol je također imao značajan učinak na prevalenciju. Rezultati istraživanja pokazuju da je invazija vrstama roda Eimeria česta u ovaca u zapadnom dijelu Irana